Het kan voorkomen dat je tijdens je buikspieroefeningen niet meer moe wordt. Het kan zijn dat je je sit-ups niet meer voelt. Wat betekent dit dan? MOet ik dan stoppen of moet ik juist doorgaan?

Voor veel mensen die hun buikspieren willen trainen is de situp dé oefening die ze doen. Dit is voor veel mensen de bekendste oefening en er zijn verder weinig instructies voor nodig. Behalve dat een situp rond onze kernspieren werkt richten deze oefeningen zich vooral op de spieren rond de middellijn van de buik. Omdat de situp veel spieren gebruikt zou je deze altijd moeten kunnen voelen, het maakt niet uit hoe fit je bent of hoe vaak je situps doet.

Mocht jij het idee hebben dat jij de situps die je doet niet meer voelt, dan is het misschien mogelijk dat de vorm van de situps niet helemaal goed is, het kan zou zijn dat je de oefening moeilijker moet gaan maken, of misschien is het een keer tijd om de buikspieren op een andere manier te trainen. We bekijken een paar van de veelvoorkomende redenen dat mensen de situp die ze doen niet goed kunnen voelen in hun spieren.

Zorg ervoor dat je de oefening goed doet

Wanneer mensen een situp verkeerd doen hebben ze er voor hun buikspieren verder weinig aan – daarnaast is het mogelijk dat je snel last krijg van een blessure aan zowel de onderrug en de nek. Om een situp goed te doen moet je met je benen gebogen gaan liggen, de voeten plat op de grond. Plaats de handen achter het hoofd met de ellebogen richting de zijkant van het hoofd. Je ellebogen moeten zo blijven tijdens de oefening zelf, dus niet de handen naar voren gooien (dit doen mensen vaak en zorgt ervoor dat de buikspieren minder hard hoeven werken).

Kantel je bekken een beetje wanneer je de buikspieren aanspant. Je moet de rug tegen de grond kunnen voelen. Zorg ervoor dat het bovenlichaam, de nek, en het hoofd ontspannen blijven en adem uit op het moment dat jij de buikspieren gebruikt om het bovenlichaam van de grond te tillen. Houdt deze positie minstens één seconde vast en adem dan langzaam in als je jouw bovenlichaam rustig weer richting de grond laat zakken. De bedoeling is dat de bewegingen van het lichaam altijd kalm en gecontroleerd blijven.

The post Wat betekent het als je gewone situps niet meer voelt in jouw buikspieren? appeared first on Six-Pack Buikspieren.

Lees meer

Bron: buikspieren.net