Als het gaat om het menselijk lichaam is waarschijnlijk een wasbordje een van de meeste begeerde aspecten als het om fitness gaat. Het staat niet alleen mooi, is functioneel, maar het geeft ook aan dat de persoon er genoeg voor over heeft gehad om zijn of haar lichaam af te trainen. Allemaal redenen om trots te mogen pronken met een six-pack. Als je dit doel echter wilt realiseren is er meer voor nodig dan alleen maar een paar crunches. Natuurlijk, door het doen van crunches krijg je stevige buikspieren, maar het maakt niets uit als deze buikspieren niet kunnen worden gezien.

Stap 1

Zorg voor een goed, schoon dieet. Het dieet is een van de belangrijkste aspecten bij het ontwikkelen van een wasbordje. Als je goede dingen in je lichaam stopt dan zal jouw lichaam je hiervoor belonen. Begin bijvoorbeeld met het elimineren van gefrituurd eten, verwerkte voedingsmiddelen, geraffineerde voedingsmiddelen en voedingsmiddelen rijk aan verzadigde vetten. In plaats daarvan eet je voedingsmiddelen die rijk zijn goede stoffen, zoals mager vlees, magere zuivel, fruit, groenten, volle granen, zaden, noten en peulvruchten.

Stap 2

Begin met meer water drinken. Water doet erg veel in het lichaam. Het spoelt slechte stoffen weg, smeert de gewrichten en houd ze soepel, heeft geen calorieën, en helpt bij de vetstofwisseling. De meeste specialisten zijn het er over eens dat vrouwen ongeveer 2,2 liter per dag moeten drinken en mannen 3 liter per dag moeten drinken. Het helpt ook nog eens door je vol te houden, waardoor je minder zult willen eten.

Stap 3

Begin met gewichtstraining. Veel mensen denken dat ze alleen maar cardio en crunches hoeven te doen, en dit is natuurlijk niet waar. Met gewichtstraining zal je hele lichaam in spiermassa toenemen. Meer spieren betekent dat je stofwisseling omhoog zal gaan en dit helpt weer als het om gewichtsverlies gaat. Doe oefeningen die zich richten op alle grote spiergroepen, zoals bankdrukken, lunges, squats en andere goede oefeningen.

Stap 4

Begin met cardio. Helaas voor de mensen die het niet leuk vinden, cardiovasculaire training is zeer belangrijk voor het ontwikkelen van een wasbordje. Niet omdat je buikspieren er sterker van worden, maar het vet bovenop je buikspieren moet weg. Enkele goede voorbeelden zijn hardlopen, fietsen, zwemmen en roeien.

Stap 5

Het daadwerkelijke trainen van de buikspieren. Natuurlijk probeert iedereen een wasbordje aan de voorkant van hun lichaam te krijgen, maar alle spieren van de buik zullen in de juiste symmetrie moeten trainen. Er zij genoeg goede methoden om ervoor te zorgen dat alle spieren in de buik goed getraind worden. Met slechts vijf stappen ben je al goed onderweg.

The post Een wasbordje heeft maar een paar dingen nodig appeared first on Six-Pack Buikspieren.

Lees meer

Bron: buikspieren.net