In het zwembad kan je heel simpel je buikspieren trainen. Ik dit artikel geef ik je 7 oefeningen om je buikspieren te trainen in het water.

Buikspieren trainen in het zwembad

Nu we (voorlopig) nog kunnen genieten van een mooie nazomer vind je het misschien leuker je buikspieroefeningen in het zwembad te doen eerder dan in een fitnesscenter of thuis. Eén voordeel aan sporten in het zwembad is alvast dat je minder last hebt van de warmte en zweten natuurlijk. Ook kan je de weerstand die je ondervindt als je in het water beweegt goed gebruiken voor het trainen van je spieren. Maar wat zijn nu eigenlijk goede buikspieroefeningen die je gemakkelijk in het zwembad kan beoefenen. We zetten er hier een aantal voor je op een rij!

 

Klassieke zwembewegingen

De klassieke ‘front crawl’ beweging die we gebruiken bij crawl zwemmen is een goede oefening voor je middel- en buikspieren en helpt je rug te versterken. De beste manier om een goede ‘front crawl’ te doen is het intrekken van je buikspieren zodat je navel naar je ruggengraat toe getrokken wordt. Hierdoor houdt je je romp vanzelf recht. Draai je ook eens om om de rugslag te oefenen, een goede manier om je buik in vorm te krijgen en de ruggengraat te versterken. De vlinderslag, die wat moeilijker is helpt ook om overbodig vet rond de buik weg te krijgen.

The post Buikspieroefeningen voor in het zwembad appeared first on Six-Pack Buikspieren.

Lees meer

Bron: buikspieren.net